Amerikanac” Travica na raspolaganju za završnicu sezone:

unnamedNiko Travica, prošlosezonski kapetan juniorske ekipe Pule 1981, vratio se proteklog vikenda iz Sjedinjenih Američkih Država u rodnu Pulu, nakon završetka školske godine koju je proveo na Oklahoma Baptist University-u.

 

Travica je uredno registriran od strane Pule 1981 za Kvalifikacijsku ligu za popunu Premijer lige te će u preostala četiri kola pojačati konkurenciju u rosteru trenera Dalibora Mezulića, a također će biti i na raspolaganju treneru Siniši Žariću za završnicu juniorskog Županijskog prvenstva.

 

Niko, kako je prošla prva godina na sveučilištu?
“Mogu reći da je završila dobro, malo je dugo trajala s obzirom na to da sam bio “red shirt”, odnosno nisam igrao službene utakmice zbog velike konkurencije starijih igrača na mojim pozicijama. Zato je vrijeme podosta sporo prolazilo. Škola je prošla super, završio sam godinu sa 3.6/4.0 GPA te dobio priznanja od atletskog direktora i dekana business škole za odličan uspjeh uz nekolicinu ostalih sportaša, većinom Amerikanaca.”

 

Da li ti je falila Pula?
“Falila mi je užasno! Sada sam napokon tu, trebam se još priviknut na “normalan” način života (smijeh, op.a.).”

 

Što donosiš sa sobom iz SAD-a po pitanju košarke?
“Istaknuo bih snagu i odraz, na tome sam najviše radio pošto nisam igrao. U svakom slučaju, mogu reći da sam napredovao u svim segmentima.”

 

Jesi li pratio igre Bijeloplavih?
“Naravno da jesam, nakon svake utakmice bih zvao roditelje da mi detaljno prepričaju događaje na terenu.”

 

Sezona se drastično produžila, što će ti omogućiti da pomogneš ekipi u završnici kvalifikacija.
“Da, sportski direktor Krizman je u takav ishod vjerovao još prošlog ljeta, iz Amerike sam mu slao liječničke preglede te sam uredno registriran za Pulu 1981.”

 

 

Već si odradio trening s novim/starim suigračima, koliko Niko može pomoći Puli 1981 u ovim preostalim utakmicama?
“Da, odradio sam trening jučer, moram priznat da sam “slomljen” od vremenske razlike i dugog putovanja, ali do petka ima dovoljno vremena da se spremim i pomognem ekipi već protiv Rudeša.” rex