Andi Vrtačić sjajno pobijedio Kimba, teška ozljeda Ivana Bilića

SINOĆ JE ODRŽAN ”CAVE ROMANE FIGHT NIGHT”

Sinoć je u Vatrogasnom domu Medulinu, održan MMA i kickboxing event ”Cave Romane Fight Night” koji se inače trebao održati u starom rimskom kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu, ali je zbog loših vremenskih uvjeta prebačen. Organizaciju priredbe potpisuju Općina Medulini i Javna ustanova Kamenjak, a čovjek koji stoji iza Fight carda je poznati hrvatski MMA borac, a danas glavni trener i voditelj pulskog kluba Trojana Zelg Galešić.

 

Borbe su mogle zadovoljiti prepuno gledalište, a istaknimo samo one najatraktivnije, a krenulo je sa borbom Ivana Bilića iz Trojana i Nikole Todorovića iz Srbije, koja je nažalost istaknuta zbog teške povrede ruke borca iz Pule, i tek će se nakon pregleda znati o kakvoj se povredi radi. Slijedila je pobjeda Toni Mikelića protiv ”tvrdog” Nine Tolića iz Zagreba, da bi slijedila borba u kojoj je do pobjede nad Moldavcem Nickijem Nicofinencom, došao Luka Čurkovića atraktivnim gušenjem, a nesretni Moldavac je za trenutak bio u nesvjesti, što je zabrinulo i samog njegovog protivnika.

 

U najatraktivnijoj borbi večeri, veliki adut Trojana Andi Vrtačić iz Savičente pobijedio je prekidom borbe nad bivšim svjetskim prvakom Egipćaninom Karimom „Kimbo“ Mabroukom. U ovoj borbi smo mogli vidjeti svu atraktivnost Andija Vrtačića koji je lepezom raznih udaraca nogom potpuno izludio već tri godine nepobjedivog ”Kimba” i krajem prve runde sudac u ringu je prekinuo borbu nakon što je dva puta brojao Egipćaninu.

 

Rezultati:

 

MMA amaterski, do 70 kg:

David Jurković (Trojan) : Tin Bogdanović (CroMMA ZGB) 2:0

 

MMA semi pro, do 66 kg:

Matija Prpić (Trojan) : Domagoj Maligec (Virovitica) 2:0

 

K1 semi pro, do 84 kg:

Nadir Businello (Italija) : Luka Jaman (Blitz Đakovo) 0:2 (predaja)

 

MMA semi pro, do 77 kg:

Daniel Bažant (Trojan) : Mario Mrazović (Ban Zagreb) 1:1

 

K1, do 77 kg:

Ivan Bilić (Trojan) : Nikola Todorović (Srbija) 0:2 (ozljeda)

 

K1, do 91 kg:

Toni Mikelić (Trojan) : Nino Tolić (Nippon Zagreb) 2:0

 

MMA, do 77 kg:

Luka Čurković (Ban Zagreb) : Nicki Nicofinenco 2:0 (gušenje)

 

K1 – 85

Andi Vrtačić (HR Trojan) : Krim „Kimbo“ Mabrouk (EGY) 2:0 (tko)

 

(Rex/foto: Manuel Angelini)