Davor Rostuhar kreće u samostalnu ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola

Davor_Rostuhar_polarnisan3Kako bi pronašao najbolji odgovor na to pitanje, Davor Rostuhar se odlučio upustiti u veliki izazov, u veliko istraživanje koje će ga odvesti sve do samog kraja svijeta. Želi napraviti nešto što je do sada napravilo samo 20 ljudi, i nitko iz Hrvatske – samostalnu ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola. Hodat će 50 dana na temperaturi koja može pasti i do -40 stupnjeva uz konstantan vjetar u prsa. Svu opremu (hranu, šator i sl.) mora vući sam jer na Antarktici nema hrane, ljudi niti životinja.

 

To je moja svrha, moj smisao. Slijediti svoj san, potom ga pretočiti u umjetnost, predstaviti ljudima kroz knjige, izložbe i predavanja te tako pokušati nadahnuti i druge da slijede svoj san. Naročito mlade. Posljednje dvije godine često predajem u školama o tome što sam sve naučio na putovanjima i ekspedicijama, i to me ponajviše ispunjava smislom, to želim raditi i dalje – još više i još bolje! Zato želim ići na Južni pol!“ kaže Davor.

 

Kako bi uspio u svom pothvatu, treba mu podrška svih nas. Naime, Davor je pokrenuo crowdfunding kampanju pomoću koje želi prikupiti sredstva potrebna za ostvarenje ove vrlo skupe ekspedicije.

Teško je naći sponzore za ovakav projekt koji se ne uklapa u neke postojeće kategorije, jer, koliko god se mi trudili njima predstaviti koje će sve benefite imati podrškom tog projekta, njima često nedostaje malo hrabrosti da izađu iz okvira. Kad sam nakon 9 mjeseci svakodnevnog kucanja na vrata sponzorima, podvukao crtu i shvatio da sam dotad skupio tek polovicu potrebnih sredstava, skoro sam odustao od cijele priče. Ali odakle bih crpio legitimitet da pričam o tome koliko je važno slijediti snove kad bih odustao na svakoj prepreci na koju naiđem, pa tako i na onoj, zapravo najvećoj: financijskoj? Upravo sam na toj prepreci naučio važnu lekciju. Premda je ovo solo ekspedicija, ne mogu je napraviti sâm. Treba mi tim, moje pleme sanjara. Računam na čuda. Računam na vas koji se usuđujete sanjati. Podržite me kako bih mogao svojim predavanjima, knjigama i fotkama potaknuti i nadahnuti sve one koji žele živjeti svoje snove, preobratiti one koji misle da to ne mogu i uvjeriti one koji misle da je to nemoguće.“

 

Podršku i „zeleno svijetlo“ Davor je dobio i od velikana hrvatskog sporta i ekspedicionizma – Ivice Kostelića i Stipe Božića. Podrži i ti Davora da ostvari Polarni san. Pogledaj kampanju, odaberi neki od super „perkova“ koje je pripremio za tebe i pomozi da se ova priča širi što dalje https://igg.me/at/polarnisan
Video potpore Ivice Kostelića možete pogledati na slijedećem linku https://goo.gl/SALpUQ

Predavanje Davora Rostuhara održati će se u srijedu, 7. lipnja u 20 sati u Hotelu Pula (FB event https://goo.gl/Qw3dZa )
Predavanje „USUDI SE SANJATI“
– Najava Prve hrvatske ekspedicije na Južni pol i
– predstavljanje pripremnih arktičkih ekspedicija (Sibir, Grenland, Norveška)

ali i riječ dvije o tome:
– kako se odlučiti otisnuti na putovanje svojih snova,
– kako savladavati prepreke koje se nailaze putem,
– kako čitati znakove,
– kako strah učiniti svojim prijateljem
– i kako pronaći hrabrost i snagu za izdržati do kraja
Cijena ulaznice: donacija (iznos po izboru)
Prati Davora na društvenim mrežama https://goo.gl/fk7uwl