Demoni zatražili odlazak Glovera

ISTRA1961-OSIJEK_(8)_620_350_s_c1Iako u pulskom prvoligašu izvana sve izgleda bajno, Istrijani vole svoj klub, mogu dugo trpjeti razna sranja, ali i njima prekipi nakon što ih netko dugo vuče za nos.

Tako su i Demoni potaknuti zadnjim zbivanjima u klubu, koja su kulminirala odlascima nekih od ključnih igrača Žižića, Roce, Parackog i posebno bolnim onog Šime Gržana koji je otišao zbog neisplaćenih plaća, pa je Istra 1961 ostala i bez jednog od najboljih igrača i bez moguće odštete.

Nagomilanu lošu energiju produbile su i vijesti sa smještajnim problemima nekih igrača, koji smještaj mjenjaju svaki drugi dan, ili vrijeme provode u kafićima dok ih se negdje ne smjesti.

Naravno da Gloverov intervju HINI u kojem kaže da ne plaćaju igrače za koje vjeruju da će otići, je još jedna mina koju si je sam sebi postavio vlasnik Istre 1961 i nakon takve izjave samo čudo može nekog igrača usmjeriti prema Istri 1961.

Tako je u toj atmosferi došla i prva domaća prvenstvena utakmica sa Osijekom, solidna obećavajuća posjeta, odlična igra Puljana, ali u 25. minuti sve se mijenja i konačno su se javili najvjerniji navijači Demoni koji su po prvi puta od dolaska Michaela Glovera i njegovog pobočnika Seada Karaselimovića izričito zahtjevali njihovo povlačenje i prodaju kluba.
”Uprava odlazi”, ”Odlazite Ameri” ili ”Uprava odlazi, jebali vas dolari”, dio je repertoara Demona kojeg je većina na stadionu pozdravila velikim pljeskom.

Sad dolazimo i paradoksa, većina prvotimaca je otišla, ni jedan poznati igrač nije došao i ne želi doći u Istru 1961, a Puljani igraju jedan poletan, požrtvovan i lijep nogomet, pa će uvijek ostati nepoznato pitanje, gdje su nas mogli odvesti ove godine Raić Sudar i Basta da imaju normalne uvjete za rad i da su mogli zadržati barem 3-4 igrača od prošle sezone dodavši im dva, do tri prava pojačanja, nažalost to će nam ostati kao vječno pitanje, samo znamo da je Glover propustio još jednu priliku da vrati nogomet u Pulu, a da pritom i zaradi novac, jer su iz ničega izvučeni Kitanovski, Puclin, Gržan koji igraju dobro, ali tko će ih prodati ako se klub bori za opstanak.

(Dorijan Vrkljan)