Glover objasnio igračima Istre 1961 tko je kriv za probleme Organizacije

Glover pressica 4.8.2015_Foto Zubonja (3)

Današnji sastanak predsjednika NK Istre 1961 popularne Organizacije i nogometaša protekao je u sumornoj atmosferi, a nekoliko sudionika ovog sastanka (koji iz razumljivih razloga žele ostati anonimni) kažu kako je glavni predstavnik američkih investitora  Michael Glover objasnio zašto se klub našao u krizi.

Glover je kao navodne krivce imenovao Grad Pulu i sponzore koji nisu ispunili svoje obaveze prema Organizaciji koju vodi od preuzimanja većinskog paketa od Michaela Ščeglova ??? O kakvim se obvezama Grada Pule radi pokušali smo saznati od predstavnika vlasti no s obzirom da je u tijeku sjednica Gradskog vijeća nismo mogli doći do informacije o kakvim se potraživanjima radi i postoje li uopće bilo kakve obveze Grada Pule prema NK Istri 1961?

Igračima je Glover kroz osmijeh navodno obećao kako će do 30.12.2015.-te na njihov račun leći dio jedne plaće te da je situacija pod kontrolom.

Kako neslužbeno saznajemo predstavnik američkih investitora primio je je na znanje od igrača da do prvenstvene  pauze (još dva kola) ne žele trenirati u Štinjanu jer su uvjeti za treniranje neprimjereni jednom prvoligašu ali i da za svakodnevna putovanja neki od profesionalnih nogometaša nemaju novce za troškove prijevoza.

Neslužbeni ali pouzdani izvori tvrde da velika većina igrača nije krila nezadovoljstvo objašnjenjima predstavnika investitora, a gotovi svi su  pogođeni činjenicom da će za Božićne blagdane ostati praznih novčanika. Predstavnici investitora koje predstavlja Michael Glover najavili su isplatu 70 % jedne plaće do 30. 12. 2015 što bi moglo značiti da će pulski nogometaši u Novu 2016 ući sa nešto novaca na računu.
(NMF)