Glover se vratio, Grad mu treba pružiti moralnu potporu

Istra_196-Slaven_Belupo_6.12.2015_Foto_Zubonja_(12)(2)

Situacija u kojoj se našla NK Istra 1961 ubrzala je povratak najodgovornije osobe pulskog prvoligaša iz Amerike pa se tako umjesto priprema za gostovanja po europskim travnjacima Michael Glover mora suočiti s realnošću, točnije žetvom onoga što su on i njegovi suradnici posijali od kad su preuzeli klub. U ponedjeljak je naime čak sedam igrača odbilo trenirati, a vidno poljuljani sportski direktor i trener Robert Rubčić požalio se kako nema kome predati ostavku. „Vratija se ćaća“ i sada se proces suočavanja sa „organizacijom“ onom istom koja je prije dva mjeseca kako je tvrdio Glover vratila sva dugovanja. Zanimljivo je da su igrači treneruRubčiću kako se dalo iščitati u jučerašnjem Glasu Istre rekli da je razlog njihovog nezadovoljstva financijske naravi. Ako je Glover tvrdio da „organizacija“ nije nikome ništa dužna onda su nogometaši obmanuli javnost.

Ako su pak oni rekli istinu onda netko u klubu laže, no znajući Gloverov stil teško je povjerovati da ovaj galantni predstavnik američkih investitora obmanjuje javnost. Kako saznaje Regional Express predsjednikGlover će se danas obratiti nogometašima u 13 sati i za vjerovati je da će se dugovanja anulirati već u 14 sati jer bi sve ostalo bilo besmisleno. No s obzirom da po Gloveru i njegovim pobočnicima dugovi ne postoje za očekivati je da će nogometaši shvatiti da je njihov posao igrati nogomet, no predsjednik i predstavnik investitora i pobočnici im još jednom moraju objasniti što su osnovni ciljevi Organizacije.

Ako ste zaboravili podsjetnik da je u Večernje Listu  24.8. 2015  objavljen tekst „Zašto sam kupio Istru 1961? „ u kojem su jasno navedeni ciljevi Organizacije.
Vrlo važno je da smo uveli koncept kompletne odgovornosti unutar svih područja naše organizacije. Korupcija nije nešto što možemo tolerirati. Tako primjerice, uzimanje novca ili zarađivanja novca van samog posla za koji je zaposlenik plaćen nešto je što nećemo tolerirati. Sukob interesa također je van granica naše tolerancije. Isprike se također više ne toleriraju. No, u isto vrijeme, jednako tako slavimo i nagrađujemo uporan rad, timski rad, poštenje, kreativnost i inovaciju. NK Istra 1961 je u fazi kompletne promjene kulture rada i poslovanja i svakog tjedna klub postaje sve jači. Teško je komentirati kako su se stvari obavljale kada je vlasnik bio Ščeglov, osim što mogu reći da je njegov model kako doći do uspjeha bio sušta suprotnost onome što mi predstavljamo.“

Od predsjednika se očekuje da uz pomoć savjetnika i povremenog prevoditelja Seada Karaselimovića pročita ove ciljeve igračima i da on sam postupi po ciljevima koje su navedeni. „Slavimo i nagrađujemo uporan rad, timski rad, poštenje, kreativnost i inovaciju“ upravo je  pasus dio akcije koje treba odmah realizirati.

 

GLOVER OD GRADA PULE MORA DOBITI MORALNU POTPORU,  SVE OSTALO JE OBVEZA INVESTITORA

Za vjerovati je da je sazrjelo vrijeme da Glover neće tražiti potporu Grada Pule jer mu ona po svemu što je naveo u razlozima zbog kojih je kupio klub nije potrebna. Grad Pula dala je na korištenje NK Istri 1961gradski stadion, kancelarije, sve što je potrebno Organizaciji da u miru, bez pritiska najma, s kompletnim komoditetom realizira investiranje u više pravaca.  Neslužbeno smo uspjeli saznati da bi se Glover s predstavnika Grada Pule trebao naći u ponedjeljak vjerojatno iz razloga dogovora oko neke zabave vezene za proslavu Božićno novogodišnjih blagdana, a ne traženje bilo kakve financijske potpore jer je Grad Pulapoduprla dolazak Glovera ili njegove Organizacije baš zato što je željela investitore koji će samostalno, hrabro, vlastitim novcem i voditi klub. Gloverovoj Organizaciji treba dati podršku verbalne naravi, treba ga podržati pljeskom, tapšanjem po ramenu, a novac će uložiti on kao što je najavljivao kada je preuzeo klub. Za vjerovati je kako je predstavnik grada u NK Istri 1961 Stevan Muidža   objasnio  Organizaciji da ih Grad Pulapodržava njegov projekt ali da velikodušne podupire i njegovu financijsku nezavisnost i investicije jer je to od interesa šire društvene zajednice.

Gloverov projekt je zaslužio potporu i javnosti,  a Organizacija će kako je objavljeno u Večernjem Listu : „Podići i zabavni element koji bi bio vezan uz svaku našu utakmicu. Planiramo uvesti glazbu uživo prije i poslije utakmice, aktivnosti za djecu, mjesto za jelo i piće kao i kvalitetan i kompetitivan nogomet. Ljudi trebaju osjećati kako su dobili vrijednost za novac koji su dali, bez obzira na ishod utakmice. Želimo biti momčad i klub koji će biti važna točka ponosa cijele Istre te organizacija koju će se prepoznati po predanosti prema dvije stvari – izvrsnosti i zajednici.
(Nenad Marjanović Fric)