Judo klub Istarski borac osvojio 11 medalja na PH u Zagrebu

juniori_i_boracU Zagrebu su održana prvenstva Hrvatske za uzraste juniora i juniorki, te dječaka i djevojčica.

Istarski borac vratio se u Pulu sa ukupno 11 medalja, od čega tri naslova prvaka. Uz medalje, osvojena su tri peta i dva sedma mjesta.

 

U uzrastu juniora članovi pulskog kluba osvojili su sedam odličja, no u finalnim su borbama bili prilično dekoncentrirani. Tako je osvojeno jedno zlato, čak četiri srebra i dvije bronce.

 

Jedini naslov prvaka osvojio je Manuel Krajcar, koji je u klupskom finalu kategorije do 81 kg svladao klupskog kolegu Ivu Zenzerovića. Oba su pulska borca kroz čitavo natjecanje bili uvjerljivi. Nakon što su bili slobodni u prvom kolu, do finala su stigli s po tri pobjede ostvarene iponima. Iz vrlo otvorene finalne borbe Krajcar je izašao kao pobjednik, i to sjajnim iponom u trećoj minuti borbe.

 

Uz Zenzerovića, u finalu su poraženi Damian Sokolović, Damjan Milošević i Lara Kliba. Sokolović je sa tri pobjede stigao do polufinala, jednako kao i drugi pulski borac Jakov Cvetko. U polufinalnoj borbi bolji je bio Sokolović, koji je potom u finalu poražen u produžetku od Marina Franušića (Zagreb).

 

Franušić je u prvom kolu okrenuo borbu protiv Roberta Klačara, trećeg člana Istarskog borca u toj kategoriji. Klačar je prosuo veliku prednost i pao na ipon 15 sekundi prije isteka. Kasnije se kroz repasaž probio do borbe za broncu upravo protiv Cvetka. U najdužoj borbi dana Klačar je nakon 6 i pol minuta produžetka izborio broncu, dok se Cvetko morao zadovoljiti petim mjestom.

 

Lara Kliba sa tri se uvjerljive pobjede s lakoćom probila do finala kategorije do 63 kg, u kojemu je iznenađujuće poražena od Katarine Krišto (Dalmacijacement). Isti put kao Kliba imao je i Damjan Milošević u kategoriji do 100 kg. Odradio je odličan turnir i do finala bio vrlo uvjerljiv.

 

U posljednjoj borbi njegov je finalni suparnik Bruno Katić (Solin) iskoristio Damjanov trenutak dekoncentracije i plasirao bacanje za zlato.

 

 

Uz Klačara, treće je mjesto osvojila Demi Lisjak u kategoriji do 52 kg. Demi je natjecanje započela porazom od kasnije prvakinje Matee Brletić, da bi kasnije kroz repasaž stigla do borbe za broncu, u kojoj je svladala Emu Tej (Zagreb).

Uz spomenutog Cvetka, peta mjesta osvojili su Goran i Barbara Branković.

U ekipnom poretku juniora Istarski borac osvojio je drugo mjesto iza JK Zagreb.

 

U Uzrastu dječaka osvojena su dva naslova prvaka i dvije bronce. Prošlogodišnje naslove obranili su Dino Odobašić i Juraj Teković. Odobašić je u kategoriji preko 66 kg bio suveren nad konkurencijom. Na putu do zlata ostvario je pet uvjerljivih pobjeda. U finalu je bio bolji od Petra Radačića (Dalmacijacement).

 

Jednako uvjerljiv bio je i Teković u kategoriji do 66 kg. Nakon što je malo rezerviranije ušao u turnir, kasnije je „pustio kočnicu“ i stigao do zlata. U finalnoj borbi svladao je Matu Čurkovića (Solin).

Bronce su osvojili Luka Kotiga do 42 kg i Adna Trbalić do 57 kg. Kotiga je nakon dvije pobjede doživio poraz, da bi kasnije sa još tri pobjede stigao do odličja. Trbalić je stigla do polufinala, u kojemu je poražena. Nakon toga u borbi za broncu svladala je Bredu Stetencu (Maksimir).

Na sedmom mjestu natjecanje su okončali Diego Belci i Miho Rojnić, dok su deveti bili David Sokolović, Edgar Zović i Arian Jovanović.

U ekipnom poretku dječaka Istarski borac je osvojio treće mjesto.