Judo klub Istarski borac uspješan u Kaštelima

U Kaštelima je održan prvi krug 1. Hrvatske judo lige, koju sačinjava šest najboljih hrvatskih momčadi. Istarski borac je sa četiri ostvarene pobjede i jednim porazom zasjeo na čelo ljestvice sa osam bodova, koje dijeli sa zagrebačkim klubovima Lika i Zagreb, uz prednost u tehničkim bodovima.

Pulska ekipa nastupila je u slijedećem sastavu: Robert Klačar do 66 kg, Damian Sokolović i Ademir Trbalić do 73 kg, Boris Maurović i Shun Kondo do 81 kg, Dominik Družeta do 90 kg i Damjan Milošević preko 90 kg. Kako svaka ekipa ima pravo na jedno pojačanje,

Puljani su kao svog aduta prijavili Konda, 26-godišnjeg japanskog trenera na privremenom radu u Istarskom borcu, dok je Družeta, čija je uobičajena kategorija do 81 kg, vagan do 90 kg, a uglavnom je nastupao u kategoriji preko 90 kg.

U prvom meču Puljani su svladali Liku rezultatom 3:2. Klačar je do 66 kg poražen od Matjaža Trbovca, slovenskog pojačanja i borca koji je svojevremeno nastupao i za pulski klub. Sokolović je poravnao rezultat pobjedom protiv Davida Novkovića.

Lika potom vraća prednost pobjedom Mihaela Topolovca protiv Borisa Maurovića do 81 kg. Kondo pobjedom protiv Denisa Beljića do 90 kg poravnava rezultat, a Družeta nastupa preko 90 kg i donosi odlučujući bod pobjedom protiv Filipa Miljevića.

Slijedeća borba protiv Pinkyja iz Velike Gorice također je okončana rezultatom 3:2 za Istarski borac, uz identičan scenarij po kategorijama. Klačar gubi prvu borbu protiv Marka Draškovića, a Sokolović izjednačuje pobjedom nad Pinkyjevim pojačanjem Dinom Strmotićem.

Potom Kruno Koren ostvaruje pobjedu nad Maurovićem. Kondo u kategoriji do 90 kg svladava Tomislava Karnasa, a Družeta još jednom donosi odlučujući bod u najtežoj kategoriji protiv Ivana Bedenica.

U trećem meću Puljani rutinski odrađuju posao protiv Dalmacijacementa iz Kaštela rezultatom 5:0. Klačar ostvaruje početnu pobjedu protiv Petra Zadra, pojačanja ih BiH. Trbalić povećava prednost pobjedom nad Denisom Orošnjakom, a Kondo osigurava pobjedu svladavši Tomu Antunovića. Posao dovršavaju Družeta i Milošević pobjedama nad Marinom Jerkunicom i Špirom Orošnjakom.

Pulski klub u četvrtom je meču poražen od Zagreba. Klačar je čitavu borbu vodio protiv favoriziranog Bernarda Azinovića koji uspijeva preokrenuti rezultat pred kraj borbe.

U slijedećem meču i Sokolović je poražen od Marina Franušića, a u kategoriji do 81 kg Kondo u produžetku borbe na kaznu gubi od Dominika Sumpora za nedostižnu prednost Zagreba. Maurović i Družeta pobjedama protiv Marka Valjužića i Josipa Tenžere smanjuju na konačnih 3:2.

U posljednjem meču Istarski borac sa 5:0 ostvaruje pobjedu protiv Dubrovnika 1966. Klačar otvara pobjedom protiv Adriana Puljića, a Sokolović povećava prednost pobjedom nad Stjepom Rokom.

Maurović do 81 kg donosi treći bod protiv Josipa Bulića. Kondo je potom bolji od Ardiana Sufaja, a Družeta u četvrtom nastupu preko 90 kg ostvaruje i četvrtu pobjedu, i to protiv Pere Kristića.

Za dva tjedna u Puli se održava drugi i konačni krug 1. HJL, u kojemu će Istarski borac pred domaćom publikom pokušati sačuvati vodeću poziciju i osvojiti šesti uzastopni naslov ekipnih prvaka Hrvatske.