‘Jug na dva kotača’ u Divšićima

U subotu, 16. rujna 2017., trebala se održati biciklijada „Jug na dva kotača“, peta po redu od ukupno 6 biciklijada koje se održavaju u sklopu ove manifestacije. Zbog vremenskih neprilika sama biciklijada odgađa se na dan 23.rujan 2017.

Da podsjetimo, radi se o manifestaciji koju zajednički organiziraju turističke zajednice južne Istre (Pula, Medulin, Ližnjan, Vodnjan, Fažana, Marčana i Barban), a u sklopu koje će biti održano ukupno 6 biciklijada, po jedna na području svake turističke zajednice. Cilj ove manifestacije je upravo promocija biciklizma kao vida rekreacije i popularizacije bike staza južne Istre.

Od 12,00 sati započinju prijave, a predviđeni start biciklijade je u 13,00 sati. Prijaviti se može i unaprijed, putem on-line prijave na:www.medulinriviera.info.
Okupljanje biciklista je u Divšićima, na igralištu OŠ Divšići.

Predviđene su dvije rute biciklijade. Prva, kraća ruta od 15 km završava u Barbanu, dok je duža ruta, od 30 km, u obliku kružne staze sa startom i ciljem u Divšićima. Po završetku kraće rute i u pauzi duže rute staje se u Barbanu gdje će sve sudionike dočekati punkt sa pićem i hranom. Nakon kraćeg zaustavljanja za sve sudionike kraće rute organiziran je prijevoz u Divšiće.

Po završetku biciklijade sve učesnike očekuje topla okrjepa uz druženje. U slučaju kiše biciklijada će se održati 7 dana kasnije.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje biciklizma, rekreativce, mlade i starije, da se pridruže što većem broju na biciklijadi u Divšićima. rex