KBK Planet sport izvrstan na PH

HRVATSKO_PRVENSTVO_BENKOVAC_2017_KBK_PLANET_SPORTNa Hrvatskom prvenstvu u kickboxingu održanom u subotu 3.lipnja 2017.godine u Benkovcu nastupilo je 50 klubova sa 261 prijavom. Sedam natjecatelja pulskog kluba KBK Planet Sport nastupila su u disciplini point fight za juniore i light contact za starije kadete.

 

Juniorka Elizabeta Crnković osvojila je zlato u point fightu -70 kg, dok je Ema Višković izborila broncu u -55 kg, u višoj kategoriji u odnosu na onu u kojoj inače nastupa. Marko Džin, stariji kadet koji je nastupio u juniorskoj konkurenciji discipline poinr fight -74 kg osvojio je zlatnu medalju.

 

U light contactu starijih kadeta mladi Alek Kušar izborio je zlato u kategoriji -42 kg, Antonio Jurman u -57 kg srebro isto kao i Marko Džin u +69 kg. U light contactu starijih kadetkinja -42 kg Eva Uhač osvojila je zlato, a Martina Grabar srebro.

 

Sedam natjecatelj i osam medalja od čega 4 zlatnoga sjaja, 3 srebrne i 1 brončana i pehar za najbolji klub u juniorskom point fightu rezultat je koji trenera Edija Viškovića na zadnjem ovogodišnjem prvenstvu u kickboxingu čini zadovoljnim jer su prije predstojećeg svjetskog kupa u Riminiju juniorke Crnković i Višković, kao i stariji kadeti Jurman i Džin potvrdili status hrvatskih reprezentativaca u point fightu i light contactu za nastup na Europskom prvenstvu početkom rujna, dok mlade snage lijepo napreduju.

 

Nakon Svjetskog kupa koji je na rasporedu za deset dana mladi će borci dobiti kratku pauzu da se odmore od svakodnevnih treninga, turnira i obveza u školi, a potom kreču pripreme za Europsko prvenstvo u Skopju početkom rujna.

(REX)