Nastavljeno ponižavanje navijača Istre 1961

 

istra_ponizavanje_(2) Teško se prisjetiti kada je istarski nogomet bio ovako ponižen kao što je to sada. Navijači Istre 1961 iz susreta u susret svjedoče jadu i bijedi trenutnog stanja za kojeg nema i ne  smije biti opravdanja. Bilo je i ranije teških trenutaka, no ovako se nad pulskim prvoligašem nitko nije poigrao niti iživljavao. Nakon uprave koja je napominjemo obećavala Europu doveden je trener koji nije opravdao očekivanja i koji nije uspio odgovoriti izazovu. Možda je Andrej Pandić talentiran trener, no u ovom trenutku jednostavno nije osoba koja može pomoći istarskom nogometu, Organizaciji možda da, no klubu s Drosine nažalost ne…Istra 1961 je ponižena, najavljene reforme se nisu dogodile, improvizira se na svim razinama, a navijači se raduju  i kad se uputi udarac u okvir gola. No osvrnimo se na još jedno od tragičnih utakmica ove sezone.

U prvom dijelu već od prvih minuta dao je do znanja tko je domaćin u ovoj utakmici i Puljanima nije dao ni priliku da ugroze njihov gol. Već u 16. minuti Zaprešićani su poveli preko najboljeg strijelca lige Nestorovskog, koji je iskoristio jedan ”otpadak” Blaževića te je neometan sa pet metara svladao nemoćnog Brkića. U 28. minuti Ottochian je ispremiješao lijevu stranu obrane Istre 1961, ubacio je opet na pet metara, gdje je gle, neometan, ovaj put Puljić i to je 2:0 za Inter.

U drugom dijelu nešto agilnija igra Puljana donijela je u prvih 20 minuta tri samo obećavajuće situacije Istre 1961. Prvo je nakon kornera Jurkić pucao glavom, ali Čović odlično brani, a u nastavku akcije Da Silva centrira, a Varela glavom puca preko gola. Varela je u šansi i u 63. minuti, ali njegov udarac brani Čović, a odbijenu loptu isti igrač puca daleko kraj gola. Inter je također imao svoje šanse, prvo je udarcem s ruba kaznenog prostora zaprijetio Blažević, ali je Brkić bio na mjestu, da bi u 68. minuti Čeliković malo iskosa pogodio vanjski dio mreže Puljana. U 79. minuti ubačaj u kazneni prostor Istre 1961, najviši u skoku je Ilija Nestorovski i njegov udarac glavom završava u gornjem desnom kutu gola Brkića. U zadnjim minutama vidjeli smo jednu pravu šansu Istre 1961 no Čović je obranio udarac Đurića, u nastavku akcije Nestrorovski trese gredu i agonija Panadićeve momčadi je završena, bar što se ovog dana tiče…

Inter : Istra 1961  3:0 (2:0) Strijelci: 1:0 Nestorovski (16), 2:0 Puljić (28), 3:0 Nestorovski (79),

Inter: Čović, Mikulić (od 64′ Bočkaj), Ćosić, Komorski, Čeliković (od 72′ Begić), Mlinar, Puljić (od 82′ Zulim), Blažević, Ottochian, Mazalović, Nestorovski.
Istra 1961: Brkić 6, Mišić 5,5, Žižić 5, Jurkić 5,5, Pamić 5 (od 46′ Da Silva 6), Zlomislić 5, Đurić 5, Bouhna 5 (od 74′ Trojak), Tomić 5, Gržan 5, Varela 5,5.

(Dorijan Vrkljan/NMF)