NK Istra 1961: Dug prema Luki Franiću podmiren je u 2016.

3._Memorijal_Aldo_Drosina_(4)Nakon napisa u medijima o traženju odvjetnice Doris Košte da se NK Istri 1961 uskrati licenca za igranje 1.HNL, oglasili su se iz pulskog prvoligaša te su preko direktorica za korporativne komunikacije i društvene odnose u NK Istri 1961, Jasmine Devović Grudić, poslali priopćenje koje u cjelosti prenosimo:

 

‘Uprava NK Istre 1961 osjeća se dužnom reagirati na dezinformacije koje su puštene u medije vezano za dobivanje licence za Prvu Hrvatsku nogometnu ligu.

Tijekom procesa licenciranja Hrvatski nogometni savez je temeljem dostavljene dokumentacije utvrdio kako su sva dugovanja potrebna za uredno dobivanje licence podmirena u zakonskom roku.

Računovodstvena dokumentacija i provedena revizija poslovanja, čije izvješće zahtijeva i HNS, potvrđuju kako je spomenuti dug prema bivšem igraču Luki Franiću podmiren u 2016. godini.

Nogometni Klub Istra 1961 je ispunila sve kriterije za dobivanje licence za natjecanje u Prvoj HNL, kako za nadolazeću sezonu, tako i za netom završenu sezonu 2016/2017.”

(SI)