Odvjetnica Doris Košta od HNS-a zatražila oduzimanje licence Istri 1961

glover_karaselimovic_rubcic_(3)Kako piše Dalmatinski portal, splitska odvjetnica Doris Košta službeno je zatražila od HNS-a oduzimanje licence Istri 1961 zbog duga prema igraču Luki Franiću. Po njoj Istra 1961 nije smjela dobiti licencu jer je jasno vidljivo da dug postoji, a nije bilo nikakvog sporazuma o prolongiranju. Naime, radi se o dugu prema Luki Franiću od 19.600,00 kuna, plus kamate.

 

– Nije ovdje ključno pitanje veličine iznosa, nego principa. Klub koji je dužan igračima ne smije dobiti licencu, koliki god dug bio. Mi smo paralelno podnijeli i tužbu za nadoknadu štete, s obzirom da se igrač koji nije na vrijeme dobijao plaće igrajući za taj klub i ozlijedio, a nije mu uplaćivano nikakvo osiguranje – rekla je Doris Košta navodeći da će podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba Istre 1961 zbog sumnje u krivotvorenje dokumentacije kojom su ishodili licencu.

 

Osim toga odvjetnica je dodala da će zatražiti i nadzor UEFA-e nad radom Komisije za licenciranje HNS-a jer Istra 1961 zbog dugovanja nije imala uvjete za dobivanje licence ni u sezoni 2016/17. (Rex/DALMATINSKI PORTAL)