Pitanje svih pitanja glasi: A gdje su pare investitore Glover ? -VIDEO

glover_karaselimovic_rubcic„Na mislimo da je to bila pogreška. Mi imamo aspiracije prema izvrsnosti i ne mislim da je spuštanje očekivanja efektivan način da bi se odgovorilo na tu našu žudnju prema izvrsnosti“.

Po ovoj misli koju je Michael Glover po tko zna koji put izgovorio (današnji Glas Istre) dalo bi se zaključiti kako je Glover u Pulu došao plasirati dubokoumne filozofske misli, a ne voditi nogometni klub i u njega investirati.
Malo je govornika u bogatoj povijesti Istre uspijevalo uspavati slušatelje tako brzo, tako efektno kao što to uspijeva predstavnik američkih investitora Michael Glover. Investitor Glover spreman je na svako pitanje dati filozofski i zagonetni odgovor, dati odgovor kojeg će mnogi satima pokušati odgonetnuti, a na pitanje svih pitanja uporno ne daje odgovor: A gdje su pare investitoru Glover?
Izvrsnost, organizacija, efektiva, sve je to fenomenalno, da se nekako i povezati, no gdje je novac?

Kada će neposredni proizvođači, dobavljači dobiti „izvrsnost“ u obliku plaće? Kada će „organizacija“ organizirati redovnu isplatu plaća? Kada će se „efektiva“ iskazati na punim tribinama?

„Žudnja prema izvrsnosti“ je proces kojeg će investitor Glover provoditi po današnjem razgovoru s Glasom Istre dvadeset godina, a onima kojima je prije nekog vremena obećana Europa, odmah, pa onda i Liga prvaka moraju znati da svatko ima pravo na svoj stil motiviranja javnosti. Glover provodi optimizam, stvara organizaciju, tvrdi da je investirao, da još uvijek investira.  a svi kukaju kako novca nema.

Po investitoru Gloveru ispada da je kupio Grčku sa svim njenim dugovima, pa eto već šest mjeseci on plaća dugovanja? Bar dvoje dužnika spremno je potvrditi da im je kluba  i sada „organizacija“ još uvijek dužna ili smatra da su im dužni.

Unatoč 12 milijuna kuna koje je kakao kaže Glover „upumpao“ u klub njegovi radnici minimalno dva mjeseca nisu dobili puni iznos plaća.

Kad Glover kaže da je „upumpao“ 12 milijuna kuna direktno u klub treba ga pitati dali pod investicije ubraja i isplate plaća radnoj zajednici i jeli njegovo plaćanje struje, vode, plina, odvoza smeća nešto što se naziva „investiranjem“? Pa po toj logici svaki bi se poslodavac mogao smatrati i nazivati „investitorom“.

No čak i ako se troškovi za plaće i doprinose, plaćanje komunalija računaju kao investicije Glover se i tada  nije iskazao kao dobar investitor. Njegovi radnici nisu osjetili njegovu „žudnju prema izvrsnosti“ na platnim vrećicama i tu počinju i završavaju sve rasprave.

Sve dok  pred vratima „organizacije“ budu stajali radnici koji potražuju svoje plaće investitoru Gloveru treba postavljati jedno jedino pitanje : A gdje su pare investitore Glover? Njih ste trebali donijeti sa sobom iz Amerike, filozofa imamo…

Danas je jedan duhoviti čitatelj službenog Facebook profila našeg portala napisao: Izgleda da su oni jebači, a ne ulagači…čini se da nas sve j..u !
Za kraj poslušajte proročansku pjesmu KUD-a Idijoti s albuma „Mi smo ovdje samo zbog para“.
(Nenad Marjanović Fric)

https://www.youtube.com/watch?v=2VIFQCwocxk