Potpisan je ugovor o izgradnji javnog gradskog bazena u Puli

potpisivanje_bazen_(6)RADOVI POČINJU KONCEM SRPNJA, ROK JE DESET MJESECI

U pulskoj Komunalnoj palači danas je potpisan povijesni ugovor o izgradnji javnog gradskog bazena u najvećem istarskom gradu. Potpisivanju su nazočili zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, direktor Pula sporta d.o.o. Ivan Glušac i direktor slovenske tvrtke iz Idrije Kolektor Koling d.o.o. Tine Adnal.

Zamjenica gradonačelnika Puh Belci istaknula je kako je izgradnja kompleksa bazena ( ukupno 3) sa ugostiteljskim objektom i drugim sadržajima na Verudi najvažnija i dugo pripremana investicija za sve građane Pule svih dobnih skupina. Tri bazena u sklopu bazenskog kompleksa bit će dostupna svima – djeci predškolskog i školskog uzrasta, srednjoškolcima, osobama s invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću, rekreativcima, osobama treće životne dobi te plivačima i sportskim klubovima Uz Trg kralja Tomislava i sportsku dvoranu Mate Parlov te atletsku stazu Uljanikovog stadiona, Verudeži će dobiti posve zaokruženu cjelinu . Ivan Glušac izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora: „Veliko nam je zadovoljstvo što danas potpisujemo ugovor s izvođačem radova i na taj način počinjemo odbrojavati dane do realizacije bazenskog kompleksa u Puli. Procijenjena vrijednost radova bila je 55 milijuna kuna, a tvrtka Kolektor Koling d.o.o. s ponudom od 53,5 milijuna kuna odabrana je kao najpovoljnija. Bazen bi trebao biti gotov u roku od 300 kalendarskih dana od početka izgradnje, odnosno u roku od 10 mjeseci i siguran sam će ovaj sportski kompleks donijeti Puli dodatnu vrijednost u kontekstu sporta, ali i kvalitete života“, naglasio je direktor Pula Sporta d.o.o. Ivan Glušac te podsjetio na tijek dosadašnjih aktivnosti koje su prethodile potpisivanju ugovora o izgradnji.

Pula je 1. prosinca dobila građevinsku dozvolu za gradski bazen, te da su održane 4 javne nabave; za izvođača radova, financiranje ( Zagrebačka banka), nadzor i vođenje projekta. Ukupna vrijednost posla je 53, 504 milijuna kuna. Radovi započinju koncem srpnja ove godina a rok iznosi 300 dana ili 10 mjeseci. To znači da će Pula svoj kompleks bazena dobiti koncem svibnja 2018.godine.

Direktor Kolektor Kolinga Tine Adnal, izjavio je kako su zadovoljni dobivenim poslom na javnom natječaju, premda je rok od 10 mjeseci za izgradnju čitavog kompleksa vrlo kratak. Ova je slovenska tvrtka iz Idrije već radila bazen na skijalištu Cerkno te u Ajdovščini.

U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: jedan vaterpolskih dimenzija 34×25 metara, jedan multifunkcionalni bazen 25×10 metara i jedan bazen za bebe. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitnes dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo. Posebna pažnja posvetila se djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom za čije je potrebe cijeli objekt posebno prilagođen.

U VIDEO prilogu poslušajte izjave Ivana Glušca i Tine Adnala.

(J. Vitasović/ Manuel Angelini)