Predstavljen Panadić, Glover obećao isplatiti dugove do kraja mjeseca

07.01.2016.Pressica_Istra,_novi_trener_-_FOTO_BASSO_(4)

U četvrtak je na konferenciji za tisak, uz prisustvo glavnog direktora Michaela Glovera, predstavljen novi trener Istre 1961 Andrej Panadić. Prvo je trenera, u svom poznatom stilu ”puno riječi, malo spoznaje”, najavio Amerikanac Glover.

”Nakon prvog dijela sezone, bilo je jasno da se trebaju desiti promjene, pa smo tako došli da je idealna kombinacija hrvatski trener, njemačke discipline, a mislim da Andrej odgovara tom opisu, a uz to ima i igrački pedigre. Dodao bi njegovu osobnu dimenziju, njegov integritet, njegovu radnu etiku i strast za nogometom, a ima i iskustvo i karakter lidera.”– naglasio je Michael Glover.

Nakon direktora, javnosti se obratio i trener Panadić rekavši:

”Nakon jednog prekrasnog razgovora sa gospodinom Gloverom, odlučio sam se na ovaj korak i to iz puno razloga. Ambicije i podneblje ovog kluba su me uvijek oduševljavale, tako da sam ostavio siguran i dobro plaćen posao jer je za mene ovo veliki izazov. Došao sam napraviti rezultat, a to bi volio uz dobru i atraktivnu igru koja bi vratila gledatelje na stadion i s kojom bi svi skupa bili zadovoljni.” – istaknuo je na početku Andrej Panadić pa je nastavio: ” Znam da će biti i kritike i pohvala na moj račun, ali ja samo svojim radom, a ne pričom, mislim doći do rezultata, a najviše bi me radovalo da u Istri nađemo momke koji bi mogli vladati hrvatskim nogometom. Moram napomenuti da sam ja došao u Pulu kao da ću ostati sto godina, došao sam raditi i to krvavo.”

Što se tiče stručnog stožera Andrej Panadić je izjavio da se mijenja kompletni stožer i da želi imati u svom timu ekipu kojoj može vjerovati. Što se pojačanje tiče, tu je bio zakopčan, naglasivši da je najvažnije da igrač koji dođe mora biti bolji od onog kojeg trenutno imaju, a da će se naravno i neki igrači naći na probi, pa će se vidjeti da li su za Istru 1961. Po njemu trenutno u ekipi ima dobrih igrača i talenata, a on samo želi trenirati igrače koji razumiju igru i da u njoj uživaju. Nije se htio izjasniti o situacioji sa dugovima prema igračima, već je napomenuo da je zadatak igrača da treniraju i igraju, a uprave da im to omogući.

”Prvih deset dana želim da bude bez utakmica, da se upoznam s igračima, tako da smo odbili ponudu za turnir u Medulinu, ali ćemo igrati u Novigradu tri utakmice”- rekao je Panadić, da bi naglasio stav o pojačanjima: ”Za mene su ovi igrači koji su sad u Istri 1961 najbolji, a sa pravim pojačanjima mogli bi napraviti odličan rezultat.”

Michael Glover je na kraju obećao da danas igračima ide dio plaća, a da će sve obveze spram igračima ispuniti do kraja mjeseca te da će drugi dio prvenstva biti prije svega za konsolidaciju kluba.

‘Moja namjera i namjera moje grupe su da u potpunosti sredimo financijsku situaciju i da se oslobodimo tog stresa koja dugovanja prouzročuju.”- naglasio je Glover, te se je posuo pepelom priznavši  greške koje je napravio da sada: ‘‘Budžet sam gradio o nekim pretpostavkama, i to je iskustvo od kojeg sam naučio puno i sada imam sasvim novo iskustvo i ne očekujem probleme sa igračima i ne želim davati nikakve izgovore. U drugom dijelu prvenstva na igračima će biti zadatak da treniraju i igraju, a mi ćemo im ostalo omogućiti. Postoje pogreške u poslovanju iz prvog dijela sezone, koje trebamo ispraviti, jer te greške su donijele  probleme i i male su utjecaj na poslovanje kluba.”

Na kraju kažimo da je Robert Rubčić, iako bez rezultata, preživio ovaj period i vraća se na mjesto sportskog direktora, a prvo okupljanje igrača biti će sutra, u petak (8.1.2016) kada će igrači imati prozivku te prvi trening i to u Štinjanu od deset sati. (Dorijan Vrkljan/foto i video: Safet Omerović Basso)

Video vezan uz članak