Ribari opet najbolji, prva medalja za Čepić u povijesti

Završio je i nogometni turnir na 10. Olimpijadi, jedini ekipni sport na kojem je od prve do zadnje Olimpijade svaki put nastupilo svih 6 škola.

Dvije stvari je važno danas napomenuti: OŠ Ivo Lola Ribar ponovo je najbolja u nogometu i ovo im je deveto nogometno zlato u povijesti Olimpijade, nisu ga uzeli samo na petoj. A desilo se i to da je jedna mala škola koja je na dosadašnjih 9 olimpijada u nogometu bila samo jednom četvrta i osam puta šesta, uzme prvu nogometnu medalju u povijesti – OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić!!

U prvom polufinalu Ribari su glatko pobijedili Čepić, a u drugom su u tvrdoj utakmici Rašani bili bolji od Potpićanaca.

U borbi za treće mjesto bio je egal do sredine drugog poluvremena ali tada Čepljani ubacuju u višu brzinu i postižu 3 gola u nekoliko minuta. Do kraja su dečki iz Nazora uspjeli samo smanjiti.

U finalu su Rašani pružili dobar otpor ali su na kraju morali priznati Labinjanima da su bolji, završilo je 4:1 za Ribare koji su još jednom dokazali da su u nogometu oni „gazde“.

Mali nogomet, polufinala:
1. OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Ivan Goran Kovačić 7:0
2. OŠ Vladimira Nazora – OŠ Ivana Batelića 0:2

Za 3. mjesto:
OŠ Ivan Goran Kovačić – OŠ Vladimira Nazora 4:2

FINALE:
OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Ivana Batelića 4:1

Mali nogomet dječaci (konačni poredak):
1. OŠ Ivo Lola Ribar, Labin – zlato
2. OŠ Ivana Batelića, Raša – srebro
3. OŠ Ivan Goran Kovačić, Čepić – bronca
4. OŠ Vladimira Nazora, Potpićan
5. OŠ Vitomir Širola Pajo, Nedešćina
6. OŠ Matije Vlačića, Labin

Od natjecanja na 10. Olimpijadi ostala je još samo atletika za starije razrede koja će se održati slijedeći tjedan, ovisno o vremenskim prilikama.