Sestre Fornažar i ove godine vladarice postolja Alpe Adria Cupa 2017.

Svečana ceremonija dodjele ukupnih pobjednika Alpe Adria Cupa u svim kategorijama za ostvarena postignuća u sezoni 2017 godini održana je u malenom gradiću Kamniku u središnjoj Sloveniji sjeverno od Ljubljane.

Tijekom sezone nastupilo je veliki broj triatlonaca i triatlonki iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske. Nastupili su u raznim disciplinama kao što su duatlonu, aquatlonu i triatlonu.

Bodovalo se sedam međunarodnih utrka, koje su bile održane u četiri države i sedam različitih gradova ( Cavallino Treporti ITA, Portorož SLO, Otok Rab CRO, Poertschach lake Woerthersee AUT, Bled SLO, Udine ITA, Kraigersee AUT ).

Od hrvatica na ceremoniji našle su se i dvije naše Puležanke iz Triatlon kluba Pula sestre Nicole i Emma Fornažar.

U jakoj konkurenciji kod starijih kadetkinja kids A ( 2002-2003 ) Emma Fornažar TK Pula zauzela je odlično 2. mjesto, a njezina mlađa sestra Nicole Fornažar TK Pula zauzela je 1. mjesto i ujedno titulu ukupne pobjednice Alpe Adria Cupa za 2017. godinu te tako zaokružila i prijašnje osvajanje Državne prvakinje u Aquatlonu u mjestu Preluk kraj Opatije, mini triatlonu na otoku Rabu i duatlonu u mjestu Španskom – Zagreb u kategoriji Početnika B ( 2006-2007 ).

(REX)