Starta 13. Memorijalni turnir Marijan Salamun Salko

U petak 29. rujna u pazinskoj školskoj gradskoj dvorani u 18 sati utakmicom KK Pazin i KK Cedevita starta 13. Memorijalni turnir Marijan Salamun Salko.

Turnir je to košarkaša kadeta visoke europske razine uz sudjelovanje kadeta seniorskoga prvaka Hrvatske KK Cedevite iz Zagreba čiji je trener stari pazinski prijatelj Šibenčanin Anđelko Matov, KK Crvene zvezde iz Beograda čiji seniori su prvaci ABA lige i igraju Euroligu, a trener je nekadašnji igrač riječkog Kvarnera Slobodan Klipa, te KK Helios Domžale koji dolazi iz Slovenije koja je nedavni europski prvak u kategoriji seniora, a trener je također pazinski poznanik Dejan Čikić.

Od subote 30. rujna u Svetom Petru u Šumi točno u podne utakmicom KK Pazin i KK Crikvenica (pod vodstvom Kreše Kozlevčara) započinje turnir predkadeta. Uz navedene dvije ekipe igraju i prvak Slovenije KK Helios koju vodi trener Gašper Papež i KK Kastav kojega vodi pazinski prijatelj Eugen Tončinić Tonka.

Jedno je sigurno Pazinština je ovaj vikend centar kadetske i predkadetske košarke u širim razmjerima ne samo od Istarske županije nego i Hrvatske. (rex)