Startala gradnja bazena u Puli

radovi_bazen_prezentacija7Danas su započeli radovi na izgradnji prvog javnog gradskog bazena u Puli. Radove su obišli gradonačelnik Pule Boris Miletić, direktor Pula Sporta d.o.o. Ivan Glušac, te predstavnici izvođača radova tvrtke Kolektor Koling d.o.o.

Miletić se zahvalio dogradonačelnici Eleni Puh Belci i svim suradnicima koji su radili na ovom za Pulu vrlo važnom projektu. Istaknuo je kako je lokacija bazena rezultat stručnog promišljanja, te da su vijećnici Gradskog vijeća Grada Pule donijeli dobru odluku.
‘Očekujem da će izvođač radova odraditi korektno svoj dio posla, a građane pozivam na strpljenje obzirom da radovi počinju danas’, rekao je Miletić

Podsjetio je da je bazen uslijedio nakon drugih značajnih ulaganja u sport i sportske programe. Izdvojio je dogradnju stadiona Aldo Drosina, izgradnju Doma sportova Mate Parlov, sportske dvorane na Velom Vrhu, sportskih dvorana u osnovnim školama, atletske staze na SRC Veruda, igrališta u Šijani i na Valdebeku, pontonsko plivalište na Mornaru, kao i niz drugih sportskih objekata. Zaključio je kako je u posljednje četiri godine u sport i sportske programe uloženo preko 100 milijuna kuna.

Kod gradskog bazena riječ je o kompleksu s tri bazena: vaterpolo dimenzija 34×25, multifunkcionalnog 25×10 metara i bazena za bebe. Osim bazena, biti će tu i drugi sadržaji: parkirna mjesta, garderobe, sauna, fitness, ugostiteljski dio, a sve će biti dostupno svim građanima Pule od najmlađih, do građana treće životne dobi, kao i osobama sa smanjenom pokretljivošću, rekreativcima, plivačima i sportskim klubovima.

Kako će sve izgledati, kakva će se natjecanja na njemu moći održavati, te koliko je uloženo u projekt gradskog bazena, medijima je na danas održanoj konferenciji za novinare u Domu sportova Mate Parlov prezentirao direktor Pula Sporta d.o.o. Ivan Glušac:
‘Lokacija bazena je strateška, u blizini je svega, a i odlično će se uklopiti u novi Trg Kralja Tomislava.
Pored rekreacije, treninga i obuke plivača, u bazenu će se moći održavati sva klupska, gradska i županijska natjecanja, lokalni i međunarodni mitinzi u 25 metarskim bazenima u svim plivačkim disciplinama, te sva klupska, gradska, županijska, regionalna, državna i međunarodna natjecanja vaterpolo utakmica i turniri. Škola plivanja moći će se održavati tijekom cijele godine’.

Glušac je dodao da se dovršetak izgradnje planira za kraj svibnja 2018. godine.

Vrijednost investicije je 53.504.703,23 kuna, izgradnja se financira kreditom Zagrebačke banke od 65 milijuna kuna s kamatnom stopom od 1,98% na rok od 20 godina u kunama. Izvođač radova je Kolektor Koling d.o.o. iz Slovenije. Voditelj projekta: Zajednica ponuditelja Ekonerg d.o.o. i PDM Savjetovanje d.o.o. Stručni nadzor: Trames Consultants d.o.o… (Piše/Foto/Video: Doris Floričić)