Tin Gmitrović pobjednik regate u Portorožu

slo3Uskršnji praznici su u jedrenju zauzeti za velike regate. U isto vrijeme se u Evropi jedri na 4 različita mjesta. Jedna od takvih regata je i Velikonoćna regata koja se organizira u Portorožu i ove godine se okupio rekordan broj od 400 Optimista. Jedriličarski klub Clivo nastupio je sa svoje tri uzdanice ( Tin Gmitrović, Lucija Laković i Nina Škopac) koji su regatu iskoristili kao kvalitetan trening prije sljedeće kriterijske regate u Opatiji sljedećeg vikenda.

Na regati su nastupili jedrililčari iz cijele evrope   (Italija,Latvija,Češka,Njemačka,Srbija,Mađarske,Poljska,Austria i Vatikan) a valja istaknuti da su na regati bila poznata imena kao Mara Turin prvakinja evrope iz 2012., David Lucan brončani s evroposkog prvenstva te Liam Orel dvostruki sudionik Svjetskog prvenstva 2011. i 2012.

U jako teškim vremenskim uvjetima i kiši koja nije prestajala padati cijelog vikenda u veoma jakoj konkurenciji pobijedio je Tin Gmitrović s dva prva i jednim trećim mjestom. Zanimljiva je bila borba u zadnjem plovu između Gmitovića i Lucana ( AUT ) koji su se odvojili od ostatka flote i vodili borbu za ukupnu pobjedu na regati. Gmitrović je vodio veći dio regate ali na zadnjoj oznaci prije ulaska u cilj je austrijanac uspio preći u vodstvo. Vjetar je tada počeo jačati kao i kiša a austrijanac jednostavno nije imao snage finiširati do cilja. Gmitrović odlično fizički pripremljen uspio je vratiti se u vodstvo i povećati prednost na čak 100 metara i osigurati ukupnu pobjedu na regati.

Lucija Lakovići Nina Škopac nisu se najbolje snašle u ovako velikom broju optimista ali su zato otišle s regate s velikim iskustvom i saznanjem koje stvari moraju poboljšati ukoliko žele ostvariti bolji rezultat već ovog vikenda u Opatiji. Nakraju Laković osvaja solidno 33. a Škopac 86. mjesto u ukupnom poretku. Škopac je ujedno osvojila i drugo mjesto u kategoriji djevojčica do 12.godina. (SPORT ISTRA)