Završen prvi vaterpolo turnir Robert Dorić

MEMORIJALNI VATERPOLO TURNIR_ROBERT DORIC (8)Na Mornaru je okončan prvi vaterpolo turnir posvećen prerano preminulom sportskom djelatniku, pedagogu i prijatelju Robertu Doriću. Osam ekipa borilo se za titulu prvog pobjednika no on je završio bez pobjednika jer su finalisti „Jaja i kuraja“ i „Time out“ igrali neriješeno 3:3. Organizatori su na kraju turnira pehar predali sportskim djelatnicima Dragici i Dinu Makovcu.

 

Turnir se igrao cijeli dan i protekao je u sjajnoj atmosferi koja je kulminirala gledanjem finalne utakmice Svjetskog prvenstva u kojoj su reprezentativci Hrvatske u sjajnom finalu svladali Mađarsku.

 

Turnir je u svemu opravdao očekivanja i još jednom je dokazao da će pulski bazen imati dovoljno posjetitelja i korisnika i da sport koji je zahvaljujući Damiru Buriću u Pulo donio sva moguća odličja, od olimpijskog, svjetskog, europskog reprezentativnog ali i klupskog ima velik potencijal i da će se moderni uvjeti za rad mladih sigurno trostruko vratiti pulskoj i istarskoj sportskoj zajednici.

 

Organizatori turnira uspjeli su na kvalitetan način evocirati uspomenu na Roberta Dorića, dobrog duha pulskog vaterpola i osobe koja je ogroman dio svog vremena provodila na Mornaru.

Iako je odlazak Roberta Dorića nenadoknadiv gubitak za sport jučerašnje druženje vaterpolista od onih početnika do eminentnih svjetskih imena bar na trenutak pokazao kako je Dorić ostavio neizbrisiv trag u pulskom sportu, pogotovo vaterpolu.

 

Osim pohvala organizatori su si za slijedeću godinu podigli kriterij pa je za očekivati da će za odigravanje ovog sjajnog turnira biti potrebno organizirati vikend turnir jer je zanimanje igrača već i ove godine iznenadilo.

Kako neslužbeno saznajemo postoje ideje da se nakon otvaranja bazena u prvom pulskom bazenu odigra turnir mlađih kategorija posvećen Robertu Doriću.
Uvjereni smo kako će i Grad Pula znati prepoznati ovaj turnir i kako će biti pokrovitelj ovog vrijednog sportskog događanja. (Nenad Marjanović Fric/ Manuel Angelini)