Zdenko Jurčević: Moje su daljine na 25 metara

JURCEVICPulski prvoligaš već dosta dugo nije imao igrača koji iskače po fizičkoj moći ali i silovitom udarcu koji je iznenadio mnoge. Već na prvom treningu , dlanove su tresli golmani koji su morali zaustavljati projektile. “Imam jak udarac koji se do sada nije mjerio nigdje. Ja samo znam da mogu raspaliti jako , daljina nije problem. Ako već mogu ili moram birati, moja pozicija je negdje oko 25 metara. Tu sam najsigurniji.

GDJE STE LANI PARALI MREŽE?

Iskreno govoreći statistiku nisam vodio. Ovako , gledajući unazad, lani sam zabio 26 gola. Od toga u 2 ligi igrajući za Tomislav 17 a ostatak za prvoligaša u  Čapljini.

KAKVA SE ISTRA 1961 ZATEKLA?

Tu je puno dobrih i kvalitetnih igrača. U svakom slučaju najvažnije je imati dobro odrađene pripreme. kako sada radimo ne sumnjam da će biti dobro.

ULOGA U PULI?

Rano je za to. Koliko sam mogao vidjeti trener Pamić  uz veće zahtjeve u obrani , još će mi kazati što i koliko od mene očekuje. Puno se radi na defanzivi ali i ostalo prema naprijed će doći.

KAKO TEKU TRENINZI?

Radimo dva puta dnevno. Kao i na svakim pripremama radi se puno i naporno. Ali neka. Ako nam je sada teško bit će nam daleko lakše u sezoni koja je tu pred vratima.  (ALAN PERHANT/ALDO ŠURAN)